Ruoohonjuuritasolta ei korkealta tipu

Työvoimavaje

Henkilövuokraus Baronan tj katsoo Talouselämän haastattelussa Suomen tarvitsevan tällä hetkellä kymmeniätuhansia uusia ulkomaalaisia työntekijöitä.  Entäs kun seuraava lama iskee?  Suomeen tulee vissiin kymmeniätuhansia uusia työttömiä entisten lisäksi? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Toni Rintala

Suomi ei enää houkuta työntekijöitä. Palkkataso on liian alhainen.

Maahanmuuttajistakaan ei ole tähän ongelmaan ratkaisuksi, jos heillä ei ole osaamista tai halua kouluttautua ja työllistyä.

Pekka Iiskonmaki

#1
Nettopalkka surkea ja ostovoima heikko.

Vain sosiaaliturvan varaan rakentavat arvostavat Suomea asuinpaikkana.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Baronan toimitusjohtaja tietenkin kertoo, mitä Barona tarvitsee. Muu olisikin osakeyhtiölain vastaista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Potentiaaliset työntekijät ovat henkilövuokrausfirmalle tuotannon raaka-ainetta. Mitä enemmän ja mitä halvemmalla sitä on saatavilla, niin sitä parempi omalle bisnekselle.

Pekka Iiskonmaki

Suomessa on työnantajapula ja epäkesko verotus.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Varmaan moni firma tykkäisi kun valtio maksaisi työntekijöiden palkan eli tässä tapauksessa elatuksen. Sosiaaliturvamenot karkaa käsistä jos tälle tielle lähdetään ja samalla makaisi puoli miljoonaa suomalaista työtöntä kotonaan..

Pekka Iiskonmaki

#5
Suomi on jo syvällä sillä tiellä mille on lähtenyt.

Vastikkeeton palkka on vastuutonta muita kohtaan.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Suomessa ei ole minkäänmoista työvoimapulaa..

Mikäli olisi, niin hallituksen ei olisi tarvinnut keksiä rankaisulakeja työttömille. Ei olisi kiky loikkia, työvoiman aktiivi toimia, ei mitä kummallisimpia ilmaistyö kokeiluja ym.

Vaan työnantajat kilpailisi vähistä työntekiöistä palkka ym, eduilla.

Aivan kuten on joskus tapahtunutkin..

Jokaisen paikkakunnan lehden lauantailiite oli täynnä avoimien työpaikkojen ilmoituksia, sieltä ammattimiehet valikoivat itselleen sopivimmat.. Saivat vielä valita minkä ottaisivat.

Lomaltapaluurahakin tuli juuri työvoiman helpon liikkuvuuden takia uuteen työpaikkaan. Sillä pyrittiin saamaan työntekiät takaisin töihin entiselle työnantajalle lomien jälkeen, siitä nimikin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#7 Voisiko olla niin, että työvoimapula on tekaistu syy, että Baronan kaltaiset yritykset voisivat hyötyä vielä seuraavasta turvapaikanhakija -invaasiosta?

Niin kauaun kuin maatamme hallitsee oikeisto-keskusta, on turha toivoa, että suomalainen pitkäaikaistyötön nähtäisiin voimavarana työmarkkinoilla!

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Työvoimapula on todellakin tekaistu, sekä keksitty asia..

Baronan kaltaiset yritykset sekä monet muutkin yritykset hyödyntävät tätä keksittyä "työvoimapula" ilmiötä.

Itse kutsun näitä työvoimaa vuokraavia yrityksiä laillistetuiksi ihmiskaupoiksi.

Työvoiman vuokraaminen

Työvoiman vuokrauksessa työnantaja vuokraa työntekijänsä käyttäjäyrityksen käyttöön. Työvoimanvuokrausyritys on tällöin työntekijän työnantaja, mutta työtä tehdään käyttäjäyrityksessä. Käyttäjäyritys ohjaa ja valvoo työntekijää ja määrää tämän tekemän työn sisällöstä.

Työntekijän ja työvoimanvuokrausyrityksen välillä on työsopimus. Käyttäjäyrityksen ja työvoimanvuokrausyrityksen välillä solmitaan sopimus työvoiman vuokrauksesta. Käyttäjäyritys maksaa työvoimanvuokrausyritykselle sopimukseen perustuvan korvauksen, ja työntekijän palkan maksaa hänen oma työnantajansa eli työvoimanvuokrausyritys.

Työvoimaa vuokraavat yritykset käyttävät hyväkseen tätä keksittyä työvoimapula termiä, saadakseen mahdollisimman paljon henkilöitä rekisteriöitymään oman yrityksensä työvoima varastoon, odottelemaan palkatta sitä mahdollista määräaikaista työpaikkaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Niin kauaun kuin maatamme hallitsee oikeisto-keskusta, on turha toivoa, että suomalainen pitkäaikaistyötön nähtäisiin voimavarana työmarkkinoilla!"'

Ei sossut näe pitkäaikaistyöttömyyttä minään ongelmana, kunhan ei osu omalle kohdalle, sossuille tärkeintä on saada lisää työttömiä ulkomailta humanitaarisin perustein eli ihan sama kuin kepuleilla, kokkareilla tai stallareilla ja rasisteilla. Suomella on hyvin vähän liikkumavaraa komission ja EKP:n talutusnuorassa.

Toimituksen poiminnat